čtvrtek 9. května 2019

Měsíční shrnutí za prosinec 2018, leden a únor 2019 - Část 2


Co jsem zrecenzovala a viděla za prosinec, leden a únor?
To vše můžete najít v tomto článku.

Část 1 s přečtenými knihami najdete ZDE.

Zrecenzované knihy


Rebelové vln (Stream Raiders, #1)Hate ListKrvavé Impérium (Diabolik, #2)Prokletý trůn (Prokletý trůn, #1)
Kore Jamazaki: Čarodějova nevěsta 05Chris Colfer: Na vlnách fantazieIšida Sui: Tokijský ghúl 12Išida Sui: Tokijský ghúl 11


Zhlédnuté filmy, seriály a anime


posterKamigami no Asobi

Na anime mě nalákala anotace, která slibovala spoustu krásných bohů a reverse harém. Ve výsledku to byl spíš průměr. Reverse harém tam sice byl, hlavní hrdinka dokonce nebyla ani moc otravná, ale co se týče zápletky, tak o něco slabší. Mělo to ale i světlé chvilky, jelikož někteří bohové jsou dost hot. Třeba takový Balder nebo Thovth.

Hodnocení na ČSFD: 3 z 5 hvězdiček




posterDon't Watch This

Série krátkometrážních hororových klipů, na které jsem narazila na Netflixu. Děsivé byly asi jenom dva, zbytek hluboký podprůměr. Pokud máte chvilku času, tak na to asi mrkněte, ale nic moc vám to nedá. Rozhodně existují lepší hororová dílka.

Hodnocení na ČSFD: 2 z 5 hvězdiček





posterAkanesasu Shoujo

Prvním ze sezónních anime (mám dojem, že tohle byl podzim 2018), je Akanesasu Shoujo. A víte, co je vtipné? Nemám tušení, co se tam dělo. Měly by to být magical girls s Asukou, které se dostávají do jiných dimenzí a proti něčemu bojují. Sama jsem ale nikdy nepochopila, o co tam jde. Ale i tak jsem to dokoukala, protože animace byla vcelku ok.

Hodnocení na ČSFD: 3 z 5 hvězdiček




Ani ni Tsukeru Kusuri wa Nai! 2Ani ni tsukeru kusuri wa nai! 2

Daleko zábavnějším počinem byla druhá série Please, Take my brother away. Tou první jsem doslova prolétla. Opět krátkometrážní anime o dvou sourozencích, které vám zabere čtyři minuty času po epizodě. Neskutečně vtipné, roztomilé a rozhodně must watch.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček





posterJingai-san no yome

Další ze sezónních počinů je Jingai-san no yome, které patřilo mezi moje největší oblíbence. Opět kraťoučké epizody do několika minut, skvělý opening a komediální děj. V podstatě jde o příběh monster, která si na střední škole vyhlédnou partnery a pak s nimi žijí. Zní to šíleně, ale bylo to cute.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček





posterZombieland Saga

Zombieland byl jedním z nejočekávanějších anime celé sezóny. A světe div se, ono to nebylo vůbec špatné. Popové idols, které umřely a producent se rozhodl, že je vzkřísí v podobě zombie a udělá z nich kapelu. Spousta božích memes, písniček a sad momentů. Ukápla i slza. Mé favorityk? Tae a Saki.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček





posterTonari no kyuuketsuki-san

Úplně bych zapomněla, že v podzimní sezónně běželo i anime o upírce Sophii, která se nějakou náhodou spřátelila s bandou mladých slečen. Miloučké anime, vhodnější spíše pro mladší, i když já si u něj příjemně odpočinula. Některé hlášky byly fakt vtipné. Pokud nemáte na co koukat, tak klidně sáhněte po tomhle.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček




posterUzaMaid!

Dějem sice trochu pochybné anime, jinak ale skvělá komedie z podzimní sezóny. Pokud vám nevadí dospělá žena, která je tak trochu posedlá lolitkami, tak jste tu správně. Kamoi je totiž posedlá malou blonďatou Ruskou Mishou, která chodí teprve na základní školu. A proto se infiltruje do jejich domu coby jejich služebná (dříve pracovala v armádě), aby s Mishou mohla být neustále v kontaktu. Když nebudeme brát v potaz morální hodnoty, tak je to boží oddechovka.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček


posterKishuku gakkou no Juliet

Další anime na motivy Shakespearova Romea a Julie. Romio a Juliet sice chodí do jedné školy, každý jsou ale z jiné koleje, které spolu už po desetiletí válčí. Zakázaná láska? Pretty much. Odhalení jejich vztahu by pro prestiž obou kolejí mělo neblahé následky. Velmi povedená romantická komedie, na kterou se krásně kouká. Byla jsem velmi spokojená a doufám, že se jednou dočkám i druhé série.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček



posterDurarara!!! x2: Shou

K druhé sérii Durarary jsem se nutila dlouho, i když vůbec nechápu proč. První série mě totiž neskutečně bavila. Nejspíš asi proto, že při sledování děje musíte fakt dávat pozor, aby vám něco neuniklo, což mi občas moc nejde. Bylo to opět naprosto skvělé, stejně jako první série. Objevily se nové postavy, nové challenge a nová nebezpečí. Mým favoritem stále zůstává Shizuo a Shinra s Celty.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček



posterSono toki, kanojo wa.

Další krátkometrážní počin. Nic světoborného, vlastně ani moc nevím, jak bych to popsala... Ale bylo to ok. Ve většině epek šlo hlavně o romantiku. Kresba nádherná.

Hodnocení na ČSFD: 3 z 5 hvězdiček






posterGaikotsu shoten in Honda-san

Desetiminutové epizody kostlivce Hondy byly každý týden jedním z toho nejlepšího. Honda je totiž pracovníkem knihkupectví a celé anime je o jeho práci, setkání se zákazníky a podobně. Pro knihomola perfektní, a i když prodávají hlavně mangy, pořád se u toho člověk pobaví.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček





Otona no Bouguya-sanOtona no boguya-san

Hodně zvláštní anime s hodně zvláštním způsobem vyprávění. Částečně jako RPG, částečně jako normální anime. Moc nedoporučuji, ale na zkrácení chvíle to bylo okay. Líbila se mi kresba a délka epizod.

Hodnocení na ČSFD: 3 z 5 hvězdiček






posterTokyo Ghoul Re: 2nd season

Jedno z největších zklamání, co se týče podzimních a zimních anime. Hahaha. Ale co bych také od anime Tokyo Ghoula čekala, že? I když se první série Re: držela poměrně dost mangy, ta druhá už byla děsně uspěchaná. Netušila jsem, co se tam polovinu času děje a kdo je kdo. Konec? Wtf. Kanekiho jsem nikdy neměla ráda a nikdy mít ráda ani nebudu. Meh.

Hodnocení na ČSFD: 3 z 5 hvězdiček



posterConception

I když jsem tomuhle počinu dala tři hvězdičky, byla to naprostá hrůza. Hlavní hrdina se spolu se sestřenicí přenese do fantasy světa, který je na rozpadnutí a hrozí mu nebezpečí. Hlavní hrdina se proto musí sblížit s dvanácti slečnami Zodiaku a mít s nimi Hvězdné dítě... I s vlastní sestřenicí. Naštěstí tam teda nejde o sex, ale jakési emoční spojení, kterým se dítě vytvoří, ale i tak... WTF. Nebýt toho, že jednu z postav nadaboval můj oblíbený japonský dabér, asi bych to zahodila. Nikdy víc!

Hodnocení na ČSFD: 3 z 5 hvězdiček


posterPupa

Vzhledem k hrůze Conception jsem Pupě musela dát taky tři hvězdičky. Tohle anime je jedním z nejhůř hodnocených anime vůbec. A proč? Téma. Opět krátké epizody, ale velmi kontroverzní téma. Jde tam o jakýsi virus či syndrom, kterým se nakazí mladší sestra hlavního hrdiny a stane se z ní monstrum. Doslova. Aby si udržela lidskou podobu, musí se živit lidským masem. A kdo je nejblíž? Její bratříček, který se rozhodne jí udržet v lidské podobě! Zavání to incestem, pak ten kanibalismus, ale jinak ok! Nebylo to až tak strašné. Rozhodně... zajímavý zážitek.

Hodnocení na ČSFD: 3 z 5 hvězdiček


posterSeishun buta yarou wa Bunny Girl senpai no yume o minai

Bunny Girl Senpai byl jedním z nejhypovanějších anime minulých sezón. Dokonce už před samotným vysíláním. A rozhodně proč. V ukázce láká slečnou v kostýmu zajíčka... To je přece hot, ne? Ve skutečnosti jde ale o hodně zajímavé psychologicko-paranormální anime, ve kterém se hrdinové snaží zbavit různých podivností (záměna osobností, na slečnu všichni kolem ní zapomínají...). Bunny Senpai rozhodně svůj hype naplnil. Pokud bych měla něco doporučit, pak je tohle jedno z těch anime, která by se mohla líbit i začátečníkům.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček


posterYagate kimi ni naru

Jedno z mála yuri, která jsem kdy viděla. Bloom into you bylo moc příjemné anime, ve kterém ale moc akce není. Narozdíl od Citrusu to není ani tolik "hot", vztah mezi oběma slečnami se tu rozvíjí velice velice pomalu, skoro k ničemu tu nedojde (kromě polibku) a ze začátku jde jenom o jednostrannou lásku.

Hodnocení na ČSFD: 3 z 5 hvězdiček




posterDakaretai otoko 1-i ni odosarete imasu

Po yuri tu máme zase nějaké to yaoi. Je škoda, že jich v každé sezónně vychází jen absolutní minimum. Dakaretai byl ale boží a hodně mi připomněl Sekaiichi. Oba hrdinové tu jdou přímo k věci a s ničím se nemažou. Rozvíjí se tu pak postupně vztah se všemi problémy a výzvami. Navíc to má i komediální prvky, takže se zasměje úplně každý. Junta i Takano jsou ňuňu a hezky se na ně kouká.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček



posterIrozuku sekai no ashita kara - ANIME MĚSÍCE

Následuje jedna z nejlepších záležitostí poslední doby, kterou jsem viděla. Irozuku je po grafické stránce naprosto nádherné, magické a must watch. Stejně tak příběh. Barvoslepá Hitomi se vydává do minulosti do mladých let své babičky, aby nalezla, kdo doopravdy je a proč nemůže vidět barvy. Hořkosladké, dechberoucí a prostě ah... Hitomi je zlatíčko a Irozuku jsem automaticky zařadila na seznam svých top 10 anime, která jsem kdy viděla. Úžasná záležitost.

Hodnocení na ČSFD: 5 z 5 hvězdiček


posterGoblin Slayer

Další neskutečný hype už před odvysíláním. Okolo Goblin Slayera byla celkem kontroverze vzhledem k znásilňování v první epizodě. Za sebe to ale oceňuju - k fantasy to patří a rozhodně palec nahoru. Celkově se mi anime moc líbilo - jak hrdinové, tak i děj a těším se na pokračování.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček





posterAquaman

Na Aquamanovi jsme byly se spolužačkou v kině ještě v Polsku, takže anglický dabing a polské titulky. A musím říct, že jsme byly dost zklamané. DC nemusím, ale chtěla jsem ho vidět hlavně k sexy Jasonovi, kterého jsem si zamilovala už v GoTku. Film mi připadal jako slušná komedie, kterou jsem moc nemohla brát vážně. Pak tam je samozřejmě instalove... Meru bych klidně vynechala. Takže asi tak - na Jasona se kouká moc pěkně, po dějové stránce ale spíš nah.

Hodnocení na ČSFD: 3 z 5 hvězdiček


posterMob Psycho 100

Mob Psycho 100 je volba na jistotu. Zprvu se mi sice moc nezdála kresba a animace, která je pro tuhle sérii dost specifická, ale ouha - zamilovala jsem se do ní. Děj samotný je pak o psychkicks, kteří dokáží vidět duchy a mají nadpřirozené schopnosti. Kromě komediálních prvků dokáže být anime i dost vážné a vzít za srdce. Dvojka Mob a Reigen vede. A Ekubo!

Hodnocení na ČSFD: 5 z 5 hvězdiček




posterKantai Collection: KanColle + KanColle Movie

A opět z trochu jiného soudku. Tentokrát tu máme válečné lodě ztělesněné půvabnými dívkami, které se vydávají na mise a bojují proti potopeným lodím. Japonci mají dost zajímavé nápady. Všechny slečny-lodě jsou vytvořené podle reálných lodí, které existovaly ve druhé světové válce. Anime i film byly fajn, i když nejsem moc velkou fanynkou hlavní hrdinky Fubuki. Jako celek ale skvělé - dokonce jsem se dala i na mobilní hru s loděmi, která je KanColle hodně podobná.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček


posterNo Game, No Life + Mini Specials

Nechápu, proč jsem se NGNL vyhýbala tak dlouho, protože to byl neuvěřitelný zážitek. Kamarádka mě sice odrazovala, jelikož je anime hodně specifické svou barevností, z které občas mohou přecházet oči, ale právě to je na tom to nejlepší. Je vážně škoda, že pořád čekáme na druhou sérii, která přijde kdovíkdy (jestli vůbec). Sourozenci Shiro a Sora se dostávají do světa, ve kterém se vše řeší hrami. I boj o trůn.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček



posterNo Game, No Life: Zero

Zero, film k NGNL se mi líbil ještě víc než celé anime. Je to v podstatě prequel k NGNL a vypráví příběh Shuvi a Riku(a) v době, kdy je svět NGNL ve válce a všude panuje chaos a destrukce. Bylo to neskutečně silné (ukápla mi slza), po grafické stránce nádherné (a neonové) a prostě áááá. Obyčejně anime filmy až tak nemusím, tohle ale byla nádhera. A objevila se tu i moje oblíbenkyně Jibril!

Hodnocení na ČSFD: 5 z 5 hvězdiček



Poster undefined 
        Čódžigen Game Neptune: The Animation (TV seriál)
       
      
     Hyperdimension Neptunia - The Animation

Hyperdimension Neptunia je založená na stejnojmenných počítačových hrách. Úplně nevím, jak děj anime popsat, takže se o to nebudu ani snažit. Ale bylo to fajn, hry jsem si k tomu taky pořídila. V podstatě jde o slečny, které mají schopnost se proměnit v bohyni a proti něčemu bojují (většinou reprezentují různé herní konzole). Kresba a animace jsou boží a jako komedie na oddech je to super.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček



Poster undefined 
        Toradora! (TV seriál)
       
      
     Toradora! + specials

Poslední anime, které jsem v únoru viděla, byla Toradora. Ach... Nevím, proč jsem se mu tak dlouho vyhýbala, protože tahle romantická komedie rozhodně stojí za pozornost. Taiga a Ryuuji jsou oba naprosto boží. Anime je navíc místy také dost smutné, jelikož má Taiga špatný vztah s rodiči a trpí pocity samoty. Neopětovaná láska, strach z budoucnosti... Doporučuji!

Hodnocení na ČSFD: 5 z 5 hvězdiček




posterUnfriended: Dark Web

Jedničku Unfriended jsem viděla někdy minulý rok a poměrně mě to i bavilo. Proto jsem byla hodně zvědavá na druhý díl, jehož anotace mě sice moc nezaujala, ve výsledku to ale bylo příjemné překvapení. Nepočítala jsem s tím, že se u hororu o Dark webu budu bát, působilo to ale dost realisticky a pro každého, kdo se na internetu pohybuje, to určitě děsivé je. Za mě tedy okay.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček



posterChata v horách

Chatu v horách jsem chtěla vidět už dlouho, jelikož jsem její parodii viděla ve Scary Movie a byla jsem zvědavá. Čekala jsem klasickou démonskou vyvražďovačku, dostala jsem ale něco úplně jiného. Právě díky tomu je hodnocení tak nízké. Klasickou vyvražďovačku bych brala asi víc než ten divný mišmaš, který jsem dostala na konci. Bylo to sice zajímavé a konec jsem nečekala, ale to je tak všechno.

Hodnocení na ČSFD: 3 z 5 hvězdiček



A co pěkného jste doma/v kinech viděli vy?

1 komentář :

  1. Ten, kto dnes číta toto svedectvo, by mal osláviť so mnou a mojou rodinou, pretože to všetko začalo ako vtip pre niektorých ľudí a iní hovorili, že to nie je možné. Volám sa Juraj Kamensky a som z Bratislavy, ale s manželkou sa sťahujem do Chicaga. Som šťastne ženatý s dvoma deťmi a krásnou ženou. Niečo hrozné sa stalo mojej rodine, stratil som prácu a moja žena opustila dom, pretože som sa nemohla starať o seba a o potreby rodiny. a jej deti v tomto konkrétnom okamihu. Podarilo sa mi deväť rokov, žiadna žena, ktorá by ma podporovala, aby som sa o deti starala. Snažím sa poslať testovaciu správu mojej žene, ale ona blokovať ma z rozprávania s ňou sa snažím hovoriť so svojím priateľom a jej rodinnými príslušníkmi, ale stále viem, že by mi mohol pomôcť a ja som bol podanie žiadosti neskôr toľko spoločnosti, ale stále to urobili Nevolajte ma, kým neprišiel verný deň, že nikdy nezabudnem v mojom živote. Keď som sa stretol so starým priateľom môjho, ktorému som vysvetlil všetky moje ťažkosti a povedal mi o skvelom mužovi, ktorý mu pomohol získať dobrú prácu v Coca cola spoločnosť a on mi povedal, že jeho kúzlo koliesko, ale ja som človek, ktorý nikdy neverí v kolieskach kúzla, ale ja som sa rozhodol dať mu vyskúšať a jeho meno je Drosagiede on ma poučil a ukázal mi, čo mám robiť v týchto troch dňoch obed spell.I sledovať všetky pokyny a robiť to, čo ma požiadal, aby som sa dobre. uistil sa, že všetko šlo dobre a moja žena ma opäť uvidí po skvelej práci Drosagiede. Moja žena mi zavolala s nevedomým číslom a ospravedlnila sa mi a povedala mi, že mi naozaj chýba a naše deti a moja žena sa vracajú domov.a po dvoch dňoch Spoločnosť, ktorej som poslala svoj uznávací list, teraz som manažérom spoločnosť Paragon tu v USA. Odporúčam vám, ak máte nejaké problémy, pošlite správu na tento e-mail: {doctorosagiede75@gmail.com} alebo čo mu dáte na +2349014523836 a dostanete najlepší výsledok. Vezmite veci za samozrejmosť a bude vám odobraté. Prajem Vám to najlepšie.

    OdpovědětVymazat