sobota 21. prosince 2019

Měsíční shrnutí za červenec 2019


Co jsem přečetla, zrecenzovala a viděla za červenec?
To vše můžete najít v tomto článku.

Přečtené knihy

NesváScarlet (The Lunar Chronicles, #2)Eleanor & ParkOnce Upon a Time: A Story Collection (Ever After High)


Červenec jsem začala mou druhou knihou od E.Lockhart, a to Nesvou. We were liars pořád pokládám za top knihy, které jsem kdy četla, o Nesvé to bohužel říct nemůžu. Absolutně mi nesedl styl psaní, hrdinka a zápletka celkově. Jedna velká nuda. Scarlet mi na druhou stranu zlepšila náladu a bavila. Přečteno za jeden den. Sice pořád nechápu ten absolutně přemrštěný hype okolo Lunar Chronicles, ale jsou fajn. Eleanor a Párka se mi moc nechtělo, nakonec jsem ale byla mile překvapená. Nebylo to vůbec nudné a Rainbow mě přesvědčila, že jí mám dát ještě šanci. Ever After High: Once Upon a Time byla fajnová oddechovka. Svět EAH nikdy nezklame. 

My Little Pony 01: Návrat královny ChrysalisHidden Huntress (The Malediction Trilogy, #2)Hvězdný prachI Stop Somewhere


My Little Pony: Návrat královny Chrysalis byl sázkou na jistotu. MLP nikdy nezklame. Hidden Huntress byla dalším skvělým čtením za červenec. Série Stolen Songbird je originální, poutavý a Danielle Jensen umí. Potřebuju si už přečíst třetí díl. Hvězdný prach jsem četla v rámci The Bookie Junkie Trials jako skupinové čtení... a nevím. Neil Gaiman asi nikdy nebude patřit k mým oblíbencům. Překvapilo mě ale, jak úchylná ta kniha byla. I Stop Somewhere bylo další velké překvapení. Neskutečně šokující a emotivní příběh o zavražděné a znásilněné teenagerce, která sleduje pátrání po vlastním těle. Smutné. 

Cinder & Ella – Šťastně až navěkySay Car For Me – Bonus Brian POV Scene (Cinder & Ella, #1.5)Srážka světů (Země příběhů, #6)Útok titánů 19 (Attack on Titan, #19)


Nevím, proč jsem tak dlouho čekala se čtením Šťastně až navěky, ale jsem ráda, že jsem se k ní konečně dostala. Boží pokračování, stejně jako novelka Say Car. Srážka světů je posledním dílem Země příběhů. Po dlouhém čekání jsem se konečně dočkala. A jsem spokojená. Jedna z nejmilejších middle grade. Útok titánů 19 ničím nepřekvapil, jelikož jsem viděla anime, na druhou stranu je ale fajn se vždycky vrátit k oblíbeným postavám. 

Odrodzony jako galareta 1Kulinarne pojedynki #9 (Kulinarne pojedynki, #9)Kulinarne pojedynki #10 (Kulinarne pojedynki, #10)Furyborn (Empirium, #1)

U Reincarnated as a Slime 1 jsem si zavzpomínala na anime, které jsem letos sledovala. Bylo fajn se k Veldorovi. Stihla jsem i dva díly Food Wars. Baví vždycky. A pak Furyborn, to už taková pecka nebyla. Bavila mě jen jedna časová linka, ta druhá byla dost na houby. Pokračování si ale přečtu. 

Nikdynoc (Nikdynoc, #1)Strážce ztracených měst (Strážce ztracených měst, #1)Růže & dýka (Pomsta & rozbřesk, #2)


S Nikdynocí jsem docela bojovala. Začala jsem s anglickou audioknihou, tu jsem ale musela odložit, jelikož mě šíleně štvala VA Mii, která byla děsně otravná. Anglický ebook pak taky, protože Jay Kristoff nepíše nejjednodušší angličtinou. Česká kniha pak byla o něco lepší, první polovina ale byla stejně na houby, děsná nuda. A to nemluvím o poznámkách pod čarou, které jsem pak už přeskakovala. Nechápu ten hype (alespoň u prvního dílu ne), byl to lepší průměr. Strážce ztracených měst je v zahraničí dost populární middle grade. Zpočátku jsem měla trochu obavy, ale úplně zbytečně. Nakonec mě to bavilo! Růže a dýka nebyla tak dobrá jako první díl (vlastně docela nuda), k dokončení série jsem ji ale stejně dočetla. 

V pasti lžíTisíc dokonalých tónů


B.A.Paris je u nás dost opěvovaná, takže jsem zkusila V pasti lží. Thrillery obyčejně nečtu, na druhou stranu je to trochu škoda. Nebyla to úplná pecka, na druhou stranu mě to dost bavilo. Stojí to za to. Při čtení Tisíce dokonalých tónů jsem měla dost protichůdné pocity. Dějově je to boží, na druhou stranu mě neuvěřitelně štvala matka hlavního hrdinu. Ale přečtěte si to, je to docela síla. 

Zrecenzované knihy

Išida Sui: Tokijský ghúl: DnyNa cestÄ› létemMá chudinka Jane (Janičky, 2)Tomík na cestách
A oceán byl naší oblohouLáska & štěstíStrážce ztracených měst (Strážce ztracených měst, #1)


Zhlédnuté filmy, seriály a anime

posterposterposterposter


Dům voskových figurín byl jeden velký propadák. Na to, že je to jeden z těch "klasik" hororů z 2000s... Ne. Divná zápletka, otřesné hraní a ten konec? Jako wut. Půlku filmu se tam ani nic nedělo. Nic dobrého nemůžu říct ani o X-menech: Phoenix. Sophie Turner nemám ráda už z GoTka, ale ani to není důvod, proč se mi film nelíbil. Naprosto zbytečná smrt, která mě naštvala a celá prezentace Phoenix byla prostě špatná. DanMachi bylo příjemným překvapením, stejně jako film Orionův šíp, který následuje po první sérii. 

posterposterposterposter

Food Wars jsme s kamarádkou zkoukly na jedno posezení. Jídlo nikdy nezklame a tohle anime mě dost bavilo. U Swiped si už nedokážu vzpomenout, o čem vlastně bylo, ale podle hodnocení to byl děs. Sword of Oratoria je spin-off série k DanMachi o Ais a její familii. Nudnější než původní série, i tak ale ok. JJBA: Golden Wind je masterpiece. 

A jaký byl váš červenec?

2 komentáře :

  1. Mně se naopak Dům voskových figurín strašně kdysi líbil, jeden z nej hororů, teď už takhle dobré dle mého jen tak nejsou. A Měsíční kroniky se mi hooodně líbí, zatím jsem ale skončila jen u Scarlet.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Fúha, dosť si toho prečítala. Tisíc dokonalých tónov sa mi fakt páčilo, musím skúsiť aj tú ďalšie od autorky. Inak s Nevernight som tiež bojovala a nakoniec som to ani nedočítala, eh. :D TLC sú srdcovka, tak hádam sa ti pri ďalších knihách zapáčia ešte viac.:)

    OdpovědětVymazat