středa 12. června 2019

Měsíční shrnutí za březen 2019


Co jsem přečetla za březen?
To vše můžete najít v tomto článku.

Přečtené knihy

Kulinarne pojedynki #6 (Kulinarne pojedynki, #6)Kulinarne pojedynki #7 (Kulinarne pojedynki, #7)

Kulinarne pojedynki 6, 7

Kulinarne Pojedynki aka Food Wars jsou už takovou stálicí, kterou si moc užívám. Tyhle dvě volume jsem četla v rámci OtakuAThonu, který probíhal na začátku března. Zvládla jsem obě. Bylo to moc fajn. Hlavním tématem byly kuchařské hry, takže to bylo místy i dost napínavé. Na scéně se objevila i nová postava, která vypadá moc fajn. A samozřejmě nesmím opomenout fantasticky vypadající jídlo.

Hodnocení na GR: 3.75 z 5 hvězdiček


Ostrov na konci vÅ¡ehoOstrov na konci všeho 

Tohle bylo velmi velmi příjemné překvapení. Od autorky jsem už tak dva roky dozadu četla Dívku z inkoustu a hvězd, která se mi sice docela líbila, ale žádné terno to nebylo. Ostrov na konci všeho si mě ale získal od první stránky. Neuvěřitelně silný příběh o kolonii malomocných. Pokud se vám autorčina prvotina nelíbila, pak zkuste alespoň tohle, protože mě to fakt dostalo.

Hodnocení na GR: 4.5 z 5 hvězdiček



Naruto 38: Výsledek tréninkuNaruto 39: Stahují se mračna

Naruto 38, 39

Už tradičně tu mám i nějakého Naruta, kterého poctivě půjčuji z knihovny a pořád mě ještě neomrzel. Dějově to taky není špatné, i když už jsem četla lepší svazky. Ale stěžovat si nemůžu! Oročimaru mě baví, stejně jako pakouš Naruto. Sem tam se tam mihne i nějaká z postav, které miluju jako Šikamaru, Kiba nebo Kakaši, takže... za mě ano!

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


PamiÄ™tnik PrzyszÅ‚oÅ›ci, tom 6Pamiętnik Przyszłości, tom 6

Ani vlastně nevím proč, ale v březnu jsem se vrhla i na šestý díl Future Diary, který mi v knihovně už nějaký ten měsíc ležel. Sérii jsem začínala sice v angličtině, nakonec jsem u ní ale skončila v polštině. Má to plus už jen za to, že je Akise na obálce. Abych se ale vrátila k samotnému volume, byla jsem spokojená. Jelikož jsem viděla anime, tak vím, kam se příběh ubírá, ale i tak neuškodilo si to připomenout. Přeci jen je to už nějaký pátek, kdy jsem anime viděla.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


Monster Musume. Tom 1 (Monster Musume, #1)Monster Musume 1

Další knihou, kterou jsem v rámci OtakuAThonu četla, bylo první volume Monster Musume, ecchi sérii o monster slečnách. Jako první jsem viděla anime, takže jsem opět věděla, do čeho jdu. A bylo to stejně skvělé a vtipné jako anime. V prvním díle se seznamujeme hlavně s lamií Miiou, která se do hlavního hrdiny zamiluje. I když je to spíš pro pány, i tak jsem se bavila.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček




Magi: The Labyrinth of Magic: Tom 1 (Magi: The Labyrinth of Magic, #1)Magi: The Labyrinth of Magic 1

Další mangou z OtakuAThonu bylo Magi. Tady jsem anime zatím neviděla, takže jsem do série šla na blind. Má totiž fakt krásné barevné obálky, kterým jsem nemohla odolat. Čekala jsem fešného Alibabu... Well, nečekala jsem, že je hlavní hrdina poměrně mladý kluk. První díl byl spíše zklamání, ale rozhodně to ještě nevzdávám. Za mě zatím průměr.

Hodnocení na GR: 3 z 5 hvězdiček




Shadow Me (Shatter Me, #4.5)Shadow me

Na novelku z Kenjiho pohledu jsem čekala jak na smilování a nemohla jsem se dočkat, až vyjde. Kromě naprosto nádherné obálky nabízí tahle novela Kenjiho pohled, což je pro mě úplně všechno. Že bylo Ignite Me naprosto boží? Ano. ALE KENJI JE MŮJ MANŽEL. Dějově sice novelka nepřinesla nic moc nového, na druhou stranu to ani nebylo potřeba. Ke spokojenosti mi stačila Kenjiho přítomnost.

Hodnocení na GR: 4.5 z 5 hvězdiček



Tokijský ghúl 13 (Tokyo Ghoul, #13)Tokijský ghúl 13

V březnu jsem se dostala i k předposlednímu dílu Tokijského ghúla. Co si budeme povídat - měla jsem poměrně vysoká očekávání vzhledem k tomu, jak tragicky dopadlo anime zpracování. A samotný boj byl ok. Nakonec to nebylo o tolik jinačí (jako jasně, bylo, ale čekala jsem horší). Na můj vkus moc málo Tsukiyami :(

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček




KlanKlan

Co si budeme povídat, Klan byl jednu dobu neskutečně hypovaná kniha. Ve výsledku je to ale spíš... zklamání. Young adult, která by měla být o Vikinzích... hahaha. Velmi jednoduchá dějová linka s hlavní hrdinkou, která se chová jako pseudo Viking... Ve skutečnosti ale moc drsná není. Jako mohlo to být samozřejmě horší, ale fakt jsem čekala víc...

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček




JoJo's Bizarre Adventure: Part 2—Battle Tendency, Vol. 4JoJo's Bizarre Adventure: Battle Tendency Vol. 4

Během března jsem se dostala i k závěrečnému volume mého milovaného JoJa. Co si budeme povídat, Battle Tendency je a navždy zůstane mou srdcovkou, na kterou nedám dopustit. Pillar Men považuju za jedny z nejlepších padouchů v celé sérii a souboj Karse s Josephem je prostě dope. Nemohu jinak než doporučit! (A když ne mangu, tak alespoň anime, protože je zpracované fakt suprově).

Hodnocení na GR: 5 z 5 hvězdiček



Akame ga Kill 1Akame ga kill 1

V rámci otaku-a-thonu jsem se pustila i do prvního dílu série Akame ga kill. O Akame jsem už dlouhou dobu slýchala. Hlavně o tom, jak je manga daleko lepší než anime. Takže volba byla jasná! Příběh o partě assassínů mne chytl od první stránky. A i když je hlavní hrdina trochu dumb a moc se mi nelíbí, dějově je to zatím pecka. Rozhodně budu číst dál.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček




ÄŒarodÄ›jova nevÄ›sta 6Čarodějova nevěsta 6

Na pomalé tempo vydávání mang v češtině jsem si už pomalu zvykla, i když je to dost otravné. Hlavně u série, kterou jsem viděla i jako anime. Šestý díl Čarodějovy nevěsty patřil mezi ty zábavnější. Nákupy Chise a Alice jsem si užila na sto procent. Stellu sice až tak moc nemusím, ale Chise si nějaké ty kamarády co nejsou Elias zaslouží. Takže za mě dobrý.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček




Danganronpa: Koszmar w Akademii Marzeń 1Danganronpa 1

S velkým nadšením jsem si koupila i první díl Danganronpy v polštině. Protože... tam vychází fakt všechno. Ve výsledku to ale nebylo takové, jak jsem čekala. Danganronpa je jedna z mých nejoblíbenějších sérií, tudíž mi nemohla chybět ani manga. Pro absolutní nováčky tahle manga ale není. Jste totiž hozeni do vody a místo komplet příběhu dostanete různé scény z první hry/anime - ať už při soudech, tak i z denního života účastníků hry. Kdybych nebyla skalní fanda, tak asi špatný. Jinak okay.

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček


Citrus 1Citrus 1

Do rukou se mi dostal i první díl yuri série Citrus. Stejně jako v předchozích případech, i tady jsem jako první viděla anime. To se mi až tak nelíbilo, byl to spíš lepší průměr. A manga? Zatím jí nemůžu nic vytknout. Není to sice žádné terno, ale v rámci žánru asi svůj účel splňuje.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček





Loved (House of Night Other World, #1)Loved

Jsem jedna z mála, kdo u série Škola noci vydržel. No jo, je to guilty pleasure. Nicméně jsem zvládla přečíst i první díl spin-off série, která navazuje tam, kde původní série skončila. Bylo děsně super se vrátit k starým oblíbencům a omrknout, jak se jejich životy vyvíjí dál. Autorky přišly s úplně novým nápadem alternativního světa a zombíky... Trochu mě to sice překvapilo, ale ve Škole noci můžete čekat asi všechno. Bylo by to fajn, kdyby to nebyla jen záminka pro to, jak přivést zpět Heatha. Takže... eh. Další díly si přečtu, ale původní série je prostě lepší.

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček


Shadow of the Fox (Shadow of the Fox, #1)Shadow of the Fox - KNIHA MĚSÍCE

A přichází můj absolutní favorit letošního roku (do té doby). Shadow of the Fox od Julie Kagawy, kniha inspirovaná japonskou mytologií. Tu já můžu a udělala jsem moc dobře, když jsem si tuhle knihu vzala na recenzi. Od Kagawy jsem už četla Železného krále, takže jakési povědomí o jejím stylu psaní jsem už měla. Hlavní hrdinkou je navíc polokitsune - liščí duch, což se až tak často nevidí. Bylo to jedno velké dobrodružství a výprava za dračím svitkem se spoustou duchů, démonů a dalších. Skvost. Doporučuji.

Hodnocení na GR: 5 z 5 hvězdiček


The Promised Neverland #1The Promised Neverland 1

V březnu jsem se také dostala k prvnímu dílu Zaslíbené Země Nezemě. Vtipné je, že doma mám všechny dosud vydané díly (v Polsku), ale dostala jsem se k nim až teď. Nicméně! Viděla jsem anime, takže pro mě plot twist v prvním díle žádným překvapením nebyl. I tak to ale bylo fajn. Emmu, Normana a Raye jsem si zamilovala už v anime a manga je stejně dobrá, ne-li ještě lepší.

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček



Girls und Panzer. Tom 2 (Girls und Panzer, #2)Girls und Panzer. Tom 3 (Girls und Panzer, #3)Girls und Panzer. Tom 4 (Girls und Panzer, #4)

Girls und Panzer 2, 3, 4

Na jeden zátah jsem zvládla dočíst i Girls und Panzer, většinou ve vaně. Není to nejlepší série jakou jsem kdy četla, ale v rámci žánru je okay. Co byste taky čekali od party školaček, které řídí tanky? Bylo to roztomilé, cute, místy serious. Má to navíc jen čtyři díly, takže to máte přečtené za chvilku. Za mě dobrý.

Hodnocení na GR: 3.75 z 5 hvězdiček

KAZUAKI-KUN's BOOKKazuaki-kun's Book

Další super kraťoučký příběh ze světa Hatoful Boyfrienda, tentokrát zaměřený na postavu Kazuaki Nanakiho, učitele na Pigeonate Academy. Sice jsem to měla přečtené za pět minut, i tak jsem si to užila. Nanaki je super a cute :3

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček





Hatoful KareshiHatoful Kareshi

V březnu jsem se neskutečně zamilovala do visual novel hry Hatoful Boyfriend (bird dating simulator). A zjistila jsem, že k ní existuje od autora i řada mang či krátkých příběhů. Okamžitě jsem je tedy nakoupila na Amazonu and... here we go! Hatoful Kareshi byla fajn jednohubka s několika scenarii, která ve hře nebyla. Nemohla jsem jinak, než dát plný počet.

Hodnocení na GR: 5 z 5 hvězdiček




Perfect World 2 (Perfect World, #2)Perfect World 2

První díl Perfect World byl poměrně dost depresivní, i tak se to ale ještě dalo snést. Dvojka je o dost horší. Máte chuť obejmout oba hlavní hrdiny, kteří se fakt snaží. Být zamilovaný do muže na vozíčku totiž není vůbec jednoduché. I tak ale oběma hrdinům fandím a jsem zvědavá, co si pro ně osud přichystá.

Hodnocení na GR: 3.5 z 5 hvězdiček





ZlodÄ›ji dýmu (ZlodÄ›ji dýmu, #1)Zloději dýmu

Do Zlodějů dýmu jsem šla s tím, že je to děsně vyhypovaná kniha a musí to být něco úžasného, což mému čtení asi spíše uškodilo. Zhruba do poloviny to byla fakt nuda. Nakonec to ale byla fajn fantasy se zajímavým světem. Počtem POV mi to ze začátku dost připomínalo Six of Crows a mělo to i podobný feel, nakonec to ale zmizelo. Bohužel jsem si oblíbila jen dvě postavy, a to Catherine a Edyona. Tashiny kapitoly jsem protrpěla a byla bych nejradši, kdyby tam vůbec nebyly. A docela trololo je taky to, že celá dějová linka týkající se dýmu démonů mě vůbec nezaujala a vůbec by tam nemusela být. Ale hodně dobře se to četlo a čekám, že pokračování bude ještě lepší!

Hodnocení na GR: 4 z 5 hvězdiček


Zrecenzované knihy


Inkoust, kov a sklo (Ink, Iron, and Glass, #1)Nejdelší den Adama T.KultiJe tohle láska? (The Spinster Club, #2)
Pán stínů (Temné lsti, #2)JízdaNeuvěříte, co se stalo potomKamenný dům (A Class Novel)
Už jsem normální?!? (The Spinster Club, #1)V pasti času (A Wrinkle in Time Quintet, #1)Stálo to za toVítr ve dveřích (Struny času, #2)
Išida Sui: Tokijský ghúl 13Kore Jamazaki: Čarodějova nevěsta 06


Zhlédnuté filmy, seriály a anime


posterGabriel DropOut

Komediální anime Gabriel DropOut jsem měla na hledáčku pěkně dlouho, jelikož o něm pořád básnil můj přítel. Satanii navíc znám ze spousty memeček, takže volba byla jasná. A byla to supr oddechovka, u které jsem si odpočala a zasmála se. Navíc to má jen jednu sérii, což je rozhodně také plus.

Hodnocení na ČSFD: 3.5 z 5 hvězdiček




posterPsí veličenstvo - FILM MĚSÍCE

Na začátku března jsem s BFF také vyrazila po dlouhé době do kina. Vybrala jsem film Psí veličenstvo, na který jsem se těšila neskutečně dlouho. Proč? Protože hlavními hrdiny jsou corgiové. A já corgi miluju. Neskutečně vtipná animovaná komedie, která si dělá srandu z Trumpa a různých popkulturních odkazů. V kině jsme byli jediní dospělí, ale smáli jsme se ze všech nejvíc. Dětičky tomu totiž rozumět nebudou. Rex je boží. Doporučuji.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček



posterSword Art Online + specials

Sword Art Online je v otaku komunitě poměrně dost provařené téma. Spousta lidí ho miluje, spousta nenávidí. Je to jedno z těch anime, které žánru Isekai neskutečně proslavilo, tudíž je poměrně kriticky hodnocené. Já osobně jsem na SAO byla zvědavá už dost dlouho, protože se mimojiné i traduje to, že Asuna a Kirito jsou jeden z nejvíc meh párů. A výsledek? Překvapivě jsem si to dost užila. VR můžu a i když hrdinové byli občas trochu dumb, své momenty to mělo. Navíc jsem se zamilovala do Kleina, který je úžasný. Velkým fanouškem Asuny sice nejsem, ale Silica s Liz to skvěle vynahrazují.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček

posterSword Art Online: Extra Edition 

Po dokoukání první série SAO jsem se rovnou pustila i do následného filmu, který byl spíše shrnutím první série s několika novými scénami. Pro skalní fanoušky must watch, já se občas trochu nudila, ale i tak jsem na to mrkla. Protože proč ne, že jo.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček





posterTensei Shitara Slime Datte Ken

Slime byl a stále je poměrně dost žhavou novinkou ze žánru isekai, která proletěla celým světem. Zájem sice už trochu opadl, za sebe ale musím doporučit. Hlavní hrdina zemře a reinkarnuje se do fantasy světa. Jako slime. A tím začíná dobrodružství. Vtipné, akční a dobře propracované. Rozhodně mrknu i na druhou sérii.

Hodnocení na ČSFD: 5 z 5 hvězdiček




posterDoukyonin wa hiza, tokidoki, atama no ue

Můj soused je kočka byl mým favoritem ze zimní sezóny. Slice of life o mangakovi, který je asociální a žije doma sám. Jednoho dne si domů ale přinese zachráněnou kočičku, která mu vnukne nápad na novou manga sérii. Sice úplně neví, jak se o číču starat, to ale nevadí! Neskutečně roztomilé anime, které mě bavilo od začátku do konce. Půlka byla vždycky navíc vyprávěna z pohledu kočky.

Hodnocení na ČSFD: 5 z 5 hvězdiček



Kakegurui××Kakegurui XX

Dlouho očekávaná druhá série gamblerského anime Kakegurui konečně dorazila. And man... it was awesome. Troufám si říci, že snad ještě lepší než první série. Samostatné hry byly napínavé, plné plot twistů. Navíc se objevila celá řada nových zajímavých postav. Pro mě byla samozřejmě nejdůležitější přítomnost Midari, kterou miluju.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček




posterThe Promised Neverland

V sekci co jsem přečetla jsem už mluvila o tom, že jsem zhlédla i anime k Promised Neverlandu. Nemohlo mi samozřejmě ujít vzhledem k tomu, že jde o jednu z nejvíce hypovaných sérií v současnosti. A nemýlila jsem se. Kresba je neskutečná, především se mi líbí, jak si autor hraje se stíny. Konec byl také více než uspokojivý. Nemohu se dočkat druhé série.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček




posterGotoubun no hanayome

Romantickou komedii o paterčatech a klukovi, který se jim všem líbí mohu také jen doporučit. Opět jedno z hypovaných anime, o kterém se dost mluvilo. Paterčata se automaticky zařadila mezi mé oblíbené romcomy, kterých až tak moc není a rozhodně se mrknu i na druhou sérii a přečtu mangu. A má favoritka? Miku!

Hodnocení na ČSFD: 5 z 5 hvězdiček




posterHinomaru Sumo 

Do sportovních anime se už pouštím spíš jen ojediněle, jelikož jde v podstatě pořád o to samé. Nikdy bych neřekla, že budu koukat na anime o sumu. Ale stalo se! Dala jsem na nadšené recenze a vyplatilo se to. Série byla sice delší než klasik sport, ale to vůbec nevadilo. Příběh Hinomarua mě neskutečně bavil. Sumo není až tak bad. (I mean, je to aspoň sport, už jsem koukala i na horší).

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček



posterBoogiepop and Others

Boogiepop je remakem starší verze anime. Nikdy jsem o něm neslyšela, nalákala mě na něj ale anotace. A... nedokážu vám přesně říct, o čem to bylo, protože sama nevím. I tak jsem si to ale užila. Má to navíc fakt krásný opening, který si občas pustím jen tak, protože je to fakt nádhera.

Hodnocení na ČSFD: 4 z 5 hvězdiček





posterDomestic Girlfriend

Incest není v anime a mangách žádnou novinkou. Domestic Girlfriend navíc mimo něj řeší i problém lásky k učitelce. A milostný mnohoúhelník jako vyšitý. Chtěla bych říct, že se mi tohle anime líbilo, nemohla jsem ale snést hlavního hrdinu a učitelku, s kterou měl poměr. Jedna z nejvíc iritujících ženských hrdinek v anime, s kterými jsem se setkala. Mangu si přečtu, jelikož je dle ostatních daleko komplexnější. Tak snad...

Hodnocení na ČSFD: 3 z 5 hvězdiček



posterKaguya-sama: Love is War

Po Domestic Girlfriend jsem si spravila chuť něčím daleko lepším. Kaguya-sama proletěla otaku komunitou a zanechala za sebou spoustu memeček. Narozdíl od ostatních, kteří na to koukali kvůli vtipným waifu, mě zajímal hlavně příběh a vtipné scénky mezi Kaguyou a Shiroganem, kteří jsou do sebe zamilovaní, ale nehodlají se vyslovit jako první, a tak mezi nimi panuje válka. Kdo se vyzná jako první? Vtipné, roztomilé. Doporučuji.

Hodnocení na ČSFD: 5 z 5 hvězdiček



posterThe Magnificent Kotobuki

A nakonec další anime, kde nechápu, o co šlo. Nalákala mě na něj anotace o ženských pilotkách, které za peníze bojují. Nebo tak něco... Nejenže animace za moc nestála, ale příběh jako takový taky moc ne. Dokoukala jsem jen proto, že jsem musela.

Hodnocení na ČSFD: 2 z 5 hvězdiček






A jaký byl váš březen?

2 komentáře :

  1. Psí veličenstvo chci vidět právě kvůli corgimu, také je miluji :D
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat
  2. Ten, kto dnes číta toto svedectvo, by mal osláviť so mnou a mojou rodinou, pretože to všetko začalo ako vtip pre niektorých ľudí a iní hovorili, že to nie je možné. Volám sa Juraj Kamensky a som z Bratislavy, ale s manželkou sa sťahujem do Chicaga. Som šťastne ženatý s dvoma deťmi a krásnou ženou. Niečo hrozné sa stalo mojej rodine, stratil som prácu a moja žena opustila dom, pretože som sa nemohla starať o seba a o potreby rodiny. a jej deti v tomto konkrétnom okamihu. Podarilo sa mi deväť rokov, žiadna žena, ktorá by ma podporovala, aby som sa o deti starala. Snažím sa poslať testovaciu správu mojej žene, ale ona blokovať ma z rozprávania s ňou sa snažím hovoriť so svojím priateľom a jej rodinnými príslušníkmi, ale stále viem, že by mi mohol pomôcť a ja som bol podanie žiadosti neskôr toľko spoločnosti, ale stále to urobili Nevolajte ma, kým neprišiel verný deň, že nikdy nezabudnem v mojom živote. Keď som sa stretol so starým priateľom môjho, ktorému som vysvetlil všetky moje ťažkosti a povedal mi o skvelom mužovi, ktorý mu pomohol získať dobrú prácu v Coca cola spoločnosť a on mi povedal, že jeho kúzlo koliesko, ale ja som človek, ktorý nikdy neverí v kolieskach kúzla, ale ja som sa rozhodol dať mu vyskúšať a jeho meno je Drosagiede on ma poučil a ukázal mi, čo mám robiť v týchto troch dňoch obed spell.I sledovať všetky pokyny a robiť to, čo ma požiadal, aby som sa dobre. uistil sa, že všetko šlo dobre a moja žena ma opäť uvidí po skvelej práci Drosagiede. Moja žena mi zavolala s nevedomým číslom a ospravedlnila sa mi a povedala mi, že mi naozaj chýba a naše deti a moja žena sa vracajú domov.a po dvoch dňoch Spoločnosť, ktorej som poslala svoj uznávací list, teraz som manažérom spoločnosť Paragon tu v USA. Odporúčam vám, ak máte nejaké problémy, pošlite správu na tento e-mail: {doctorosagiede75@gmail.com} alebo čo mu dáte na +2349014523836 a dostanete najlepší výsledok. Vezmite veci za samozrejmosť a bude vám odobraté. Prajem Vám to najlepšie.

    OdpovědětVymazat