čtvrtek 27. února 2020

Měsíční shrnutí za září 2019


Co jsem přečetla, zrecenzovala a viděla za září?
To vše můžete najít v tomto článku.

Přečtené knihy

MooncakesZaklínání světla (Tvář magie, #3)To Drink Coffee with a Ghost (Things that Haunt, #2)High School DxD, Vol. 11

Komiks Mooncakes jsem měla možnost číst s předstihem z Netgalley. A bylo to neskutečně roztomilé! Líbil se mi jak vztah dvou hlavních postav, tak i čarodějnické mystery, které řešily. Za mě velký dobrý. Skvělé bylo i Zaklínání světla, závěrečný díl série Temnější tvář magie. Lila mě sice štvala úplně stejně jako v prvních dvou dílech, jinak to ale měla autorka dost vymakané. Fakt poklona. Z Netgalley jsem měla i to drink coffee with a ghost od Amandy Lovelace. Dílo zaměřené hlavně na vztah s matkou, což jsem ocenila. Rozhodně jedna z jejích lepších sbírek. Highschool DxD 11 bylo obstojným zakončením téhle ecchi série. Je to tak trochu guilty pleasure, takže dobrý.

Pillow ThoughtsEtherworld (Elusion, #2)Monster Musume. Tom 2 (Monster Musume, #2)Křiváci (Truly Devious, #1)

K sbírce poezie Pillow Thoughts jsem se dostala spíše náhodou. Dost těžký průměr, četla jsem i lepší. Etherworld je druhým dílem Elusionu, který u nás vyšel u CooBoo. Druhý díl bohužel ale vydán nebyl, tudíž jsem musela sáhnout po originálu. Jedničku jsem si vůbec nepamatovala, ale i tak jsem si to skvěle užila. Hodně akce, skvělá hlavní hrdinka... Co víc si přát? Monster Musume 2 už je taková ecchi klasika. Opět skvělé. Křiváci měli velký potenciál, bohužel to ale bylo spíš zklamání. Prví tři čtvrtiny nudné a pomalé, s romantikou, která tam ani být nemusela... Za to ten konec! Posledních 50 stran to trochu zachránilo.

Jednoho dne (Every Day, #3)Aru Šah a konec časuSrdcerváči (Heartstopper, #1)#notreadytodie

Jednoho dne je třetí a závěrečný díl ze série od Davida Levithana, na který jsem několik let čekala jako na smilování. A bylo to skvělé. Realistické a dle mého očekávání. Takhle by mělo končit víc sérií. Příjemnou jednohubkou byla i Aru Šah a konec času. Indickou mytologii miluju a vždy si ráda přečtu něco nového s touto tematikou. O Srdcerváčích toho snad nemusím moc říkat, četl to každý. Fluffy a cute - tak nějak bych příběh Charlieho a Nicka popsala. Občas si na Netgalley vyberu i něco, co není až tak dobré. Příkladem je i #NotReadyToDie. Očekávala jsem silný příběh o školním střílení. Oh well... Hlavní hrdinka Ginny pojmenovaná po Ginny Weasley byla totální bitch, kterou nezajímalo, že její učitelka krvácí a umírá a radši si povídala s novou BFF, slintala nad crushem (který taky krvácel) a pro každého měla nějaké jméno. Meh, you entitled bitch.

Broken Throne (Red Queen, #4.5)Zelená jako smaragd (Drahokamy, #3)Jak zostałam bóstwem?! vol. 15 (Jak zostałam bóstwem!?, #15)Summer Days, Summer Nights: Twelve Summer Romances

Broken Throne je sbírka novelek k Rudé královně. Dvě z nich už jsem četla kdysi samostatně, takže jsem je automaticky přeskočila. Celkově to byl průměr. Hodně politiky, dost nuda. Jediná výhoda? Cameo Mavena! V září se mi povedlo konečně dočíst po letech i Drahokamy. Zelená jako smaragd byla skvělým zakončením. Gierová prostě umí. Kamisama Kiss 15 bylo pohlazením po duši. Miluju tu mangu. Hlavně Tomoeho :3 Summer Days, Summer Nights je další sbírkou povídek. Stejně jako u její vánoční kolegyně, i tady platí to, že to byl průměr. Některé povídky byly lepší, některé o dost horší.

Jealousy #1Aniołowie Zbrodni #6 (Angels of Death, #6)The Promised Neverland #3Herezja miłości #02 (Herezja miłości, #2)

Po dlouhé době jsem si přečetla i nějaké to yaoi. Jealousy 1 bylo poměrně... zajímavé. Nečekala jsem tak zvráceného MC, ale prosím. Svým způsobem to bylo hot. Satsuriku no tenshi 6 mne taky bavilo. Nádherná kresba, zajímavé postavy... Co víc si přát? The Promised Neverland 3 bylo poměrně nadupané. Viděla jsem ale anime, takže se žádná překvapení nekonala. Herezja milosci 2 taky nezklamala. Démoní porno forever!

Město dušíSpice & Wolf. Tom 12 (Spice & Wolf, #12)Siedmiu książąt i tysiącletni labirynt 4Chobits, Tom 5 (Chobits, #5)

Město duší je další českou knihou z Wattpadu. Překvapivě to byl ale lepší průměr. Zajímavý nápad, správně angsty hlavní hrdinka a příslib zlepšení. Jo, nebylo to vůbec tragédie. Spice & Wolf 12 mne taky docela dost bavil. S touhle sérií mám občas problém kvůli polštině (hodně textu), ale příběhově a postavově? Topka! Sedm knížat a tisíciletý labyrint 4 byl na druhou stranu jeden velký průměr. Jsem ráda, že ta série skončila. A nakonec moje milované Chobits 5. Do téhle série od Clampu jsem se zamilovala. Láska. 

Bakemonogatari, Volume 1 (Bakemonogatari: Monster Tale Manga, #1)Protivníci (Renegáti, #2)The Truth About MagicHodinky

Bakemonogatari 1 je jednou z nejpopulárnějších sérií, o kterých uslyšíte. V angličtině také začala vycházet i manga a já měla díky Netgalley možnost si ji přečíst. A rozhodně mne to navnadilo na další díly! Protivníci byli důstojným pokračováním Renegátů. Už se tam toho dělo víc a vztah Novy a Adriana mě prostě baví. The Truth About Magic pokládám za Atticusovu dosud nejhorší sbírku. Fotky jako zkopčené z Pinterestu, neosobní básničky o krásných dívkách a chlastu a prostě... ne. Radši bych si znova přečetla ty jeho pseudomotivační básničky z prvních dvou sbírek než tenhle trash. A nakonec to nejlepší. Hodinky od Veroniky Jonešové mne neskutečně překvapily. Hodnotila jsem 5/5*, protože to byla dokonalost. Důkaz toho, že občas se vyplatí dát šanci i českých autorům.

Zrecenzované knihy


HodinkyMÄ›sto ztracených duší (The Mortal Instruments, #5)Aru Å ah a konec časuKřiváci (Truly Devious, #1)
Srdcerváči (Heartstopper, #1)Jednoho dne (Every Day, #3)SpolubydlícíThe Poppy War (The Poppy War, #1)

Zhlédnuté filmy, seriály a anime


posterposterposterposter

Měsíc jsem začala vynikající čtyřdílnou adaptací Good Omens. David i Michael sehráli oba dva hlavní hrdiny výtečně. A ten humor? Bomba. Líbila se mi i filmová adaptace Lvího krále, na kterou jsem šla do kina. Dokonce jsem si i pobrečela! Po dlouhé době jsem se dokopala i k Deadpoolovi 2. Stejně vtipné jako jednička. Na druhou stranu byla Tejina-senpai jedno velké zklamání. Plytké vtipy, panty shoty a MC, která je idiotka, mě fakt netankovaly.

posterposterposterposter

Dumbbell nan kilo moteru? byla skvělá komedie o fitness a cvičení. Are you lost? mě taky celkem bavilo. Středoškolačky, které ztroskotají na ostrově? Docela zajímavý koncept. Špatný nebyl ani Román pro pokročilé. Vašuta můžu. Tall Girl mne až tak nezaujala, ale až taková katastrofa to taky nebyla. Průměr.

posterposterposterposter

Maou-Sama, Retry! byl tuctovým isekaiem, na kterém nebylo nic moc originálního. Jediná zajímavost? Starší hlavní hrdina. Ore ga Kanojo o*su wake je incestní hentai o mladé blondýnce, kterou uvězní vlastní strýc. Víc snad dodávat nemusím. The Ones Within měli zajímavý koncept, ve výsledku to ale až tak slavné nebylo. A HenSuki docela příjemně překvapilo. Hledáte slečny s různými fetiši? Prosím.

posterposterposterPoster undefined 
        Given (TV seriál)

Kochouki: Wakaka Nobunaga mělo zajímavý nápad - popsat život Ody Nobunagy. Zpracování bohužel horší... Na druhou tu máme Fruits Basket, což je jedno z nejlepších anime, které jsem loni viděla. Úžasný příběh i animace! Araburu Kisetsu je také milým překvapením - o děvčatech a jejich dospívání a hledání vlastní sexuality. Až na ten konec super! A Given... Další klenot. Jde o BL s tématem hudby a kapely. Neskutečné to bylo. A dokonce mi ukápla i slzička.

posterposterposterposter

V září jsem se pustila do obrovského anime/manga světa Toaru. Začala jsem Railgunem, který mě baví víc než Index. Misaka je prostě boží MC, stejně jako její kolegyně. Hodně mě bavil i Accelarator - jeho šílený smích mi zní v uších doteď. Sword Art Online - Alicization byl po SAO II příjemným překvapením. Skvělé openingy a soundtrack a nové postavy mne fakt chytly. Navíc o dost méně Asuny! A nakonec anime, kterému se přezdívá MILF anime (Do you love your mom and her two-hit multi-target attack?). Isekai o klukovi, který se do jiného světa přenese i se svou matkou, která získá OP meče. Zajímavý nápad, ale zpracování už o dost horší. Meh.

poster poster

A nakonec dvě poměrně fajn anime. Demon Slayer je bezkonkurečně nejvíc vyhajpovaným anime za loňský rok. Upřímně? Animace je fakt božácká, příběh sám o sobě ale nic extra nebyl. Daleko zajímavější byl Cop Craft, který jsem sice hodnotila jako lepší průměr, bavilo mne ale prostředí a duo hlavních hrdinů.

A jaké bylo vaše září? :) 

1 komentář :

  1. Lví král nebyl špatný, ale asi nejslabší ze všech těch disneyovek za poslední dobu. Deadpool byl super a na Good Omens se chystám.
    Beauty of pink / Knižní regál

    OdpovědětVymazat